Az abasári általános iskola délutáni elfoglaltságai között szerepel a Gasztro szakkör is, hiszen  egy elég jól felszerelt konyhával rendelkezünk. Minden B hét keddjén, az edényeket birtokba veszi 15 felső tagozatos gyermek, akik nem csak hazai, hanem külföldi konyha egy-egy remekét is elkészíthetik.

Az elmúlt évben reggeliket készítettünk. Ebben az évben az ebédre fogyasztható ételekkel ismerkedünk. Van közöttük indiai, kínai, olasz, leves, hús- valamint édes és sós tésztaétel. Jövőre a gyors, olcsó vacsorákkal fogunk foglalkozni, hiszen csak kétszer 45 percet tölthetünk a konyhában.

A gyerekek három csoportban készítik az ételeket, mert a villanytűzhely mellett van két indukciós főzőlapunk, melyre az alapítványi bálunkon kihelyezett ládikába kaptunk támogatást. Célunk, hogy ezt a három csoportot meg tudjuk tartani, hiszen úgy igazi a főzés, ha többen is hozzáférhetnek az eszközökhöz. Ezért is vásároltunk, két melegszendvics sütőt és két gofri sütőt a már meglévők mellé.

Az elmúlt két évben az alapítványi bálunkon, kapott a szakkör két asztalt, amelyet saját készítésű süteményekkel pakolhattunk meg. Néhány gyermek lelkes készülésének köszönhetően nagyon szép, mutatós és finom süteményeket tehettünk a vendégek elé, melyet adományaikkal köszöntek meg.

Jó megtapasztalni, hogy a szülők szívesen támogatják, nem csak az alapanyagokhoz való hozzájárulással, hanem külön adománnyal is a szakkör munkáját, illetve örömmel tapasztaljuk, hogy az iskolai alapítvány is szívügyének tekinti a szakkör életben tartását. A legnagyobb siker azonban az, amikor fényképet kapok az otthon elkészített ételről, melyet a szakkörön tanult valaki.

Kristonné Fekete Ágnes